Blågård Skole

STED: København N
OPDRAGSGIVER: Københavns Ejendomme / BUF
PROGRAM: Totalentreprise
STØRRELSE: 7.570 M2
STATUS: 2011
SAMARBEJDSPARTNERE: Juul & Nielsen / Ingeniørfirmaet Søren Jensen

SITE vandt med entreprenørfirmaet Juul & Nielsen og Ingeniørfirmaet Søren Jensen vundet 1. præmie i forbindelse med renovering og ombygning af Blågårds Skole, der samtidigt blev sammenlagt med Hellig Kors Skole.
Skolen, der rummer i alt 7.570 m2, blev primært renoveret og opgraderet indvendigt med nye
læringsarealer. Herudover blev der etableret elevatorer til alle tre bygninger.

Miljøerne favner de nye læringsformer samt relaterer til de originale bygningstrukturer. Bygningerne fremstod endvidere nedslidte og blev renoveres generelt. Målet var, for så få midler som muligt, at understøtte et mere fleksibelt læringsmiljø med en differentiering mellem indskoling, mellemtrin og udskoling.

I ombygningen har SITE lagt vægt på at tilgodese større, mere dynamiske og fleksible fællesarealer i forbindelse med etablering af de nye læringsmiljøer. Fællesarealerne understreges ved differentiering af loftshøjder og lyssætning, farvesætning samt rumdannende gulvmotiver. Alle tiltag er skabt med stor brugerinvolvering af skolens repræsentanter, på grundlag af 3d visualiseringer.

Skolen læringsmiljøer kan nu benyttes mere fleksibelt, og der er skabt nye samlingsområder, der kan understøtte en tidssvarende pædagogik.

thumbnail
projektb-01