Bølgen Børneinstitution

STED: Solrød
OPDRAGSGIVER: Solrød Kommune, Bølgen Børneinstitution
PROGRAM: Børneinstitution (børnehave og vuggestue)
STØRRELSE: 1.700 m2
STATUS: 2017
SAMARBEJDSPARTNERE: -

SITE Arkitekters mål med Bølgen var at understrege, udbygge og forstærke børneinstitutionens atmosfære og pædagogiske identitet, ved at udfordre sanserne i ”børnehøjde”. Ved at udbygge og genfortolke de eksisterende bygninger, skabtes en institution som - på trods af kapacitetsudvidelsen - favner intimitet og nærhed i en overskuelig, børnevenlig og genkendelig skala. Endelig er den funktionelle indretning klar, overskuelig og forbedrer Bølgens organisatoriske opbygning og logistik.

Institutionen skal rumme 204 børn, og dermed er bygningens skala pr. definition stor i forhold til det enkelte barn. Ved at genbruge pacelhusets skala og disponere rumprogrammets enheder i klynger/huse, som placeres omkring fælleshuset, nedbrydes den ellers store institution i mindre, overskuelige enheder. De to nye bygninger danner sammen med de to eksisterende, en sammenbygget ”landsby” af mindre huse.

Materialerne genfortolkedes ligeledes, idet der benyttes cedertræ og beton som de primære, udvendige overflader. Der etableres den samme høje sokkel i beton, mens facadens overdel samt taget udføres med cedertræ. Under tagets pyntelister udføres tagpap. Vinduer udføres som malede træpartier, i en dynamsik rytme, hvor enkelte vinduer skydes ud som karnapper, børnene kan sidde i.

projektbillede2
projektbillede
plan-projektbillede
situationsplan_projektbillede
storre-diagrammer_projektbillede
storre-digrammer_2_projektbillede
facade_2_projektbillede
facade_1_projektbillede