Ascot Hotel

STED: Axeltorv, København
OPDRAGSGIVER: H H Ejendomsinvest
PROGRAM: Ombygning
STØRRELSE: 3.000 m2
STATUS: 2017 (under projektering)
SAMARBEJDSPARTNERE: NIRAS

Ascot Hotel får et søsterhotel i naboejendommen, Vægtergården, der ligger ved Axeltorv i København. Vægtergården er en funkisejendom, opført i 1933 og tegnet af arkitekten Oscar Gundlach-Pedersen.

Bygningens seks etager blev oprindeligt indrettet dels med boliger mod Studiestræde og dels til De Forenede Danske Vagtselskaber mod Axeltorv, der opsatte vægternes symbol, morgenstjernen, som bomærke øverst på Vægtergårdens markante, firkantede tårn. Bygningens klassiske, funktionalistiske arkitektur gør den bevaringsværdig; konstruktionen er af støbt jernbeton og facaderne er hvide med elegante detaljer, såsom buet glas i butiksvinduerne på gadeplan og husnumre, der er monteret på translucente marmorplader.

I dag anvendes ejendommen af Ascot Hotel, der har indrettet bygningen med hotel lejligheder. SITE forestår totalombygning af ejendommen med etablering og indretning af 96 nye værelser samt renovering 10 lejligheder. Det nye hotel får ny fælles reception og deler restaurant med det nuværende hotel i den gamle badeanstalt i Studiestræde.

projektbillede_detalje
projektbillede_snit
ACA 2012 Content DAN
ACA 2012 Content DAN