Sommerhus til Ann

STED: Odsherred
OPDRAGSGIVER: Privat bygherre
PROGRAM: Nybyggeri af sommerhus
STØRRELSE: 120 m2
STATUS: 2017 (under projektering)
SAMARBEJDSPARTNERE:

SITE har designet et sommerhus, der får en naturskøn beliggenhed i Odsherred - grunden er på 3.750 m2 og er omkranset af træer, hvilket gør den fuldstændig privat. Husets rene linjer og stramme, minimalistiske arkitektur står i flot kontrast til den vilde naturgrund. Der er arbejdet med at skabe den særlige forbindelse til naturen, som er essensen af at bo i et sommerhus. Grundens uforstyrrede karakter gør det muligt, og oplagt, at have nogle store vinduespartier, der bringer lyset og de grønne omgivelser ind i huset. Lameller og skydedøre skaber et spændende spil i husets facader og giver det en foranderlig kvalitet. De store skydedøre, ved den østvendte del af huset, går i ét med facaden når de lukkes, hvilket tydeliggør husets fritids-karakter og gør det nemt at aflæse, om sommerhuset er i brug.

Husets plan er formet som et kryds, hvilket giver funktionelle og orienteringsmæssige fordele; i den nordvendte del findes en privat afdeling, med et stort soveværelse, der via vinduespartiet får et køligt lysindfald. I samme afdeling findes et badeværelse og indbyggede garderobeskabe. De sociale zoner findes i midten af huset samt i den vestvendte del – det åbne rum rummer både køkken-alrum og stue. Den sydvendte facade består næsten udelukkende af vinduer og fra køkken-alrummet har man, via to skydedøre, adgang til den store, sydvendte terrasse. Mod øst ligger husets to gæsteværelser, der er forbundet ”hovedhuset” via en overdækket terrasse. De ud- og indvendige overflader holdes i naturlige og lyse materialer, der skaber ro for øjet.

projektbillede_kig
projektbillede_stue
projektbillede_plan
projektbillede_sovevaerelse
projektbillede_3d_1-1
projektbillede_3d_2-2